02 Απρ 2018

Έξω τα καζάνια του θανάτου, να μην επαναλειτουργήσουν οι δεξαμενές πετρελαίου στο Πέραμα.

0 Comment

           Ο Ο.Φ.Ο.Ν. χαιρετίζει τον αγώνα που δίνει ο λαός του Περάματος , με πρωτοβουλία της Ένωσης γονέων Περάματος που κάλεσε τους φορείς και τα σωματεία της περιοχής σε μαζικό συλλαλητήριο,ενάντια στην επαναλειτουργία των 114 καζανιών των εταιρειών πετρελαιοειδών που «ξαναζωντάνεψαν» με την σφραγίδα της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής της περιοχής.

           Σε σχετική ανακοίνωση της, η Ένωση σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η κατασκευή της νέας προβλήτας πετρελαιοειδών στην άκρη της προβλήτας ΙΙΙ, φέρνει το θέμα των «καζανιών του θανάτου» στην επικαιρότητα. Οι εταιρείες πετρελαιοειδών κινούνται με σκοπό την επαναλειτουργία τους. Ήδη από το καλοκαίρι του 2017 που έχουν αρχίσει εργασίες επισκευής, οι οσμές γίνονται όλο και εντονότερες.

Δεν είναι ένα καινούργιο θέμα για το Πέραμα . Για δεκαετίες ο λαός του Περάματος έδινε μάχη για το κλείσιμο των «καζανιών του θανάτου». Με την πίεση του κινήματος καταφέραμε τη διακοπή της χρήσης τους τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Όμως, με βάση το νέο επενδυτικό σχέδιο της COSCO για τον ΟΛΠ, φαίνεται να υπάρχουν κινητικότητα εταιρειών πετρελαίου και ενδιαφέρον της COSCO για την επαναλειτουργία τους.

            Οι συνέπειες και οι κίνδυνοι σε ενδεχόμενη επαναλειτουργία θα είναι τεράστιες. 114 καζάνια γεμάτα πετρέλαιο δημιουργούν μια βόμβα στο κέντρο της πόλης, επάνω στο δρόμο που είναι ο μοναδικός δρόμος διαφυγής σε περίπτωση ατυχήματος – εγκλήματος, πολύ κοντά σε σχολεία, στα οποία φοιτούν πάνω από 1.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί».

«Να κλείσουν όλα τα καζάνια του θανάτου τώρα. Καμία επαναλειτουργία τους. Απομάκρυνσή τους από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή. Να παρθούν ειδικά μέτρα, ώστε να μην επηρεάζουν τον περιβάλλοντα χώρο».

[top]
Protected by the Bad Bot Exterminator Pro